2013. július 31., szerda

Állatkák a plüssön túl-Inside

Az emberek szeretik az állatokat, illetve merem remélni, hogy ez alapján jutnak arra a döntésre, hogy a családba, házba, lakásba fogadnak egyet. Kiskutya, kismacska, kishörcsög, papagáj, hal, kisteknős, kisnyúl...kis nemtudommi. Ú, de cuki! De itt ennyi. Ha cuki, oké cuki, de ha hazaviszem egyszer majd nagy lesz! Minden nap ott van, FELELŐS VAGYOK ÉRTE!!! Hiába egy állat, vannak igényei. Nekünk nincsennek háziállataink, illetve gyermekkoromban volt két cicám, de velük is sokat kellet foglalkozni, pláne a másodikkal, mivel perzsa volt.
Ha családi házba költözik valaki, egyből kutyát szeretne (persze nem mindenki). Hisz védeni kell a házat, hiába a mai technikai világban már annyi riasztó kütyü van, a kutya védje a házat. 
Ha én kutyát vennék, nem arra tanítanám, hogy ha valaki megjelenik a kerítésnél, vagy az utcában azt halálra rémítse. Na, itt jön  a ZAJ, amit egy kutya akaratlanul is létrehoz. és ez nagyon nagy ZAJ, ami zavaró. Nekem biztos lelkiismeretfurdalásom lenne, hogy ha nem vagyok otthon, az én kutyám kit zavar, mit csinál...


A különböző típusú ebeknek, eltérő mozgástérigénye, törödésigénye, feladatigénye van. 

 
Réges-régen gondolom ezért jöttek létre kutyafajták, mert volt vadászkutya, terelőkutya, ilyen-olyan kutya, de volt feladata. Nem két méteren éltek, nem egész nap a kerítés előtt álltak, satöbbi. Az emberek egész nap dolgoznak, ezért nincs idejük a háziállatra. De az kellllll. Akkor minek? Nincs ideje vele foglalkozni, nem érdekli mit csinál, nem viszi kutyaiskolába, nem szocializálja a viselkedését, sssőt még sétálni sem viszi.
ITT JÖN AZ, hogy egy településen nem csak ők élnek! Vannak betegek, idősek, kisbabás anyukák, beteg-lázas gyerekkel otthon lévő anyukák,éjszaka dolgozók, akik nappal alszanak, otthonról dolgozók, vizsgára készülők, és még nem tudom kik, akik otthon vannak. Tehát szeretnének pihenni, dolgozni, van elég bajuk, fáradtak. Beszélni nem lehet velük, mert elküldenek a Marsra, hogy mit gondolok én! 
 Tehát a felőletlen kutyagazda kutyái ugatnak és ugatnak és ugatnak.... De Ő nincs otthon!!! Elutazott a Holdra! Ilyenkor is az ő háza marad, az ő kutyája, és a felelőssége sem veszik el azzal, hogy becsukja maga mögött a kerti kaput. 
That's all Folks!
( A fenti gondolatok saját tapasztalatok alapján jöttek létre, nem általánosíthatók, nem vonatkoznak minden ebtartóra!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Thanks for reading!

COMMENTS are appear after MODERATION.

I always try to check your blog if you leave a link.
If you want follow me , just let me know, I like follow you back.