2013. július 23., kedd

School




Az iskola elvileg egy fontos dolog, bár  nem kéne túl komolyan venni. Sokszor elvárás, hogy csak a tanulás, teljesítés körül forogjon minden. Pedig YOU ONLY LIVE ONCE. 
 
Azért persze legyen egy vagy több hobbija a gyereknek, esetleg abban is legyen sikeres, érjen el valamit, de közben egész nap tanuljon, és még szabad gyerek is maradjon közben. Tehát sok dolog között kell egyensúlyozni, fölöslegesen idegeskedni.
 Kevés az a gyerek, aki szeret tanulni, élvezi, nem esik nehezére, nem érzi nyűgnek, nem fél egy-egy órától, nem frusztrálja a hihetetlen mennyiségű matekfeladat, amit meg kell oldani, és még ezen kívül rosszalkodni, viccelődni is van ereje, persze az órákon, hol máshol. Épp Erik ilyen, egy nagy rosszcsont energiabomba tudóska. 
 Alex pont az ellentéte, egy szám leírásával képes fél órát elszöszölni, és az égen a felhőket nézni. Ő inkább művészlélek, ő már most megmondta, hogy táncos lesz, és teniszoktató:)( Már most félek a sulitól)

Itt található pár logikát, koncentrációt, kitartást fejlesztő játék, amik már régóta megvannak, de még mindig szeretik:
A Thinkfun termékek egyedül játszhatók, megadott kártya alapján kell felépíteni a pályát. Az autósnál a piros kisautót kell kiszabadítani. A bábusnál az oszlopok döntésével kell eljutni a piros kockára. (Láttam már ilyet pókember figurával is:))
A Rumini pedig nagyon-nagyon hosszú, de érdekes, így a kitartást is fejleszti. 

A szoba:
Ez épp Erik szobája. Nagyon szereti az asztalát, a kis személyes képeket, illetve a nagy kerítéslécekből apa által készített táblát (hagyjuk a szokásos parafatáblát másra!), amit az évközbeni emlékekkel, oklevelekkel megtölthet. 
A hajós szobába saját készítésű képek kerültek (faágakból, uszadékfából), így is készülhetünk a sulira!
 Az örök LEGO is fejleszti a gyerek mindenféle képességét, érdemes egy sarkot, polcot kialakítani az építményeknek!
Nagyobb áruházakban kaphatók mindenféle készségfejlesztő könyvek, Alex épp ezekkel készül a sulira, és egy szuper táska is kell, hihetetlen milyen árak vannak! Első év után úgyis másmilyet akar, mert akkor már még nagyobb fiú!!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Thanks for reading!

COMMENTS are appear after MODERATION.

I always try to check your blog if you leave a link.
If you want follow me , just let me know, I like follow you back.