2013. augusztus 18., vasárnap

A tofu

A fotó nem valmi szupi, de sajtos sült tofu fetasajttal és salátával
A tofu (szójasajt) ugye szójatermék, ezért nagy mennyiségben nem fogyasztom, mert már mindenfélét hallani, hogy ha sok szóját eszünk, akkor a sejtjeinknek az sem tetszik, de ha nem eszünk az sem jó,mert kis mértékben egészséges.

 Változókorban lévőknek például fitoösztrogén tartalma miatt kifejezetten ajánlott, kaphatóak már ilyen tabletták is. Gyerekeknek nem is adom  (nem is ajánlják), mivel ők esznek húst, csak én nem, ezért ha van időm és erőm magamnak összedobok egy kis vacsit.
Magas fehérjetartalmú, sok benne a B-vitamin, folsav, szelén, és többszörösen telítetlen zsírsavakat is tartalmaz. 
A boltokban csomagoltan kapható, natúr, füstölt, és egyéb fűszerezésű is. Bár ezekből a fűszerezésekből én nem sokat érzek, így általában maradok a natúrnál. 

A FŰSZEREZÉS NEHÉZ ÜGY! Tehát csíkokra vágom, szójaszósszal meglocsolom, só és fokhagyma granulátum mindkét oldalára.  Ezután olívaolajjal kikent jénaiba rakosgatom a darabokat. 
PLUSZ ÍZESÍTÉS! Paradicsompürét (dobozos) egyenletesen eloszlatok a tetején, és még egy kis mustárt is , illetve apróra vágott hagymát, vagy Knorr Ízvarázs pirított hagymás morzsolható kockát.
GRILLEZÉS a sütőben kb. 15 percig, utána sajtot darabolok rá, és még 5 perc.
PLUSZ SALI ÉS FETA SAJT! KÉSZ!

Nagyon nehéz eltalálni az ízesítést, fűszerezést, sokaknak elsőre nem ízlik, de bele lehet rázódni. Én imádom és Roland is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Thanks for reading!

COMMENTS are appear after MODERATION.

I always try to check your blog if you leave a link.
If you want follow me , just let me know, I like follow you back.