2013. november 3., vasárnap

Without sense and sensibility




Közlés, kommunikáció. Először is kinek, mit, mikor, hol és HOGYAN közöl valamit valaki. Ezt mind figyelembe kellene venni, mert itt indul el minden, a rezgések már kialakulnak.
A Reakció milyensége sok mindennek a függvénye. Az adott pillanat, az egyén lelkiállapota, idegállapota, pihentsége, ideje, a rózsaszín pillangók száma a levegőben, külső zajok, helyszín, adott ruha színe, hajhossz stb....
Na persze a nők mindig hátránnyal indulnak,, mert ők kinyílvánítják a véleményüket. Nem kéne...


Következmények. Mint az a szóban is benne van, valamiből következik valami. Mondjuk a közölt dologtól, amit valaki közölt velünk. És nem visszafelé indul el az egész, mert azt máshogy írnánk, mondjuk visszacsatolás, vagy reakció valamire. De ez már valami miatt történik. Persze a reakció is tovább indít valamit, de azt már befolyásolta az indító személy által közölt dolog, aminek valamilyen, pozitív vagy negatív csengése volt.

  Pozitív reakció,dícséret, elfogadás, megértés: Még esetleg negatív dologra is reagálhatunk pozitívan. HA a közlő személy MINŐSÉGILEG megfelelően tálalta azokat, és nem ingerülten hozzánk hajigálta a sértő szavakat.

Negatív felháborodás, düh. Persze kontrollálhatjuk magunkat, de közeli hozzátartozó előtt feltételezhetően annyira nem kell, mint idegenek előtt. DE EZ NEM IGAZ, mert minden esetben, minden személy előtt kontrollálni kellene magunkat, és nem érzelmekből reagálni, még családi körben sem. Ez egyáltalán lehetséges? Pláne, még mindig nő vagyok.
 Mielőtt benne találjuk magunkat a krokodilokkal teli folyóban, olvassuk el a a WARNING! táblát, kivéve, ha épp nem láttuk, vagy nem volt aki az arcunkba mutatta volna, és belekerültünk, már nehéz a kiút....Pláne, ha még aki elindította az egészet, még rátesz, bántó szavakkal illet, visszavág, nem ért meg, miért vagy felháborodva. Ne legyél!! Sosem....

Elképzelhető, hogy a személy akinek negatív dolgot közöltek, felháborodik, megsértődik, nem érti, hogy ez most miért, és negatívan reagál. Nem kellet volna, de már megtörtént. Miért nem pozitívan???? Miért nem ugrál örömében, és simogatja meg a közlő személy vállát, hogy ez most annyira jó, amikor az egész napját tönkrette. Mert a világon nem csak pozitív emberi érzések vannak. Ez miért olyan nagy csoda??? Nem értem. Soroljam fel az összes emberi érzést, melyek nem a boldogságról, mosolygásról, jópofizásról szólnak? De ezek tiltólistán vannak!!! Sajnos....

Hibás személy. Persze, hogy az a hibás, aki esetleg dühösen reagált, az ő számára rendkívül előnytelen dologra, és SOHASEM a közlő személy a hibás, aki a másik fejére zúdítja a kétszáz kiló problámás dolgot, eseményt, és elindította a lavinát. Ő már szétteszi a kezét, hogy ő csak mondott valamit, miért úgy regáltunk.

Konklúzió. NE REAGÁLJUNK sehogy sem, pláne ne mutassuk érzelmeinket, pláne, ha azok negatívak. ROBOTARC BEKAPCSOL, ÉRZELMEK KINYÍLVÁNÍTÁSA GOMB KIKAPCSOL.
Jobban járunk, mint elviselni azt a megaláztatást,amit esetleg a reakciónk miatt kapunk.
 ( Ez mind saját tapasztalat, nem általánosítható.)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Thanks for reading!

COMMENTS are appear after MODERATION.

I always try to check your blog if you leave a link.
If you want follow me , just let me know, I like follow you back.